Tarihi Sinop Evleri: Selçuklular döneminde inşa edilen Sinop Cezaevi, 1997 yılına kadar siyasi mahkumların gönderildiği cezaevi olarak varlığını sürdürdü. Daha sonra müzeye dönüştürülen hapishanede Refik Halit Karay, Sabahattin Ali ve Necip Fazıl Kısakürek gibi isimler kalmıştır.
Datça; Datça merkeze 25 km. uzaklıktaki Palamutbükü'nde denize girebilir, şeffaf sularında balık avlayabilir ve yakın yerlere tekne turuna çıkabilirsiniz. Sit alanı olarak belirlenen köy, denizi ve doğayı sevenler için iyi bir tatil imkanı sunuyor.
Fethiye'ye bağlı Ölüdeniz'de, dünyanın en güzel kumsalında denize girebilir, Kelebekler Vadisi ve Gemiler Adası'nı görebilir, Babadağ'dan yamaç paraşütü yapabilirsiniz.
Saklıkent; Fethiye-Antalya arasındaki 18 km. uzunluğundaki Saklıkent, olağanüstü güzellikler sunan bir vadi olarak karşımıza çıkıyor. İlerlemek için kayalara tırmanacağınız mekan size farklı bir deneyim sunacaktır.
İstanbul'da gezilip görülmesi gerekli birçok yer yer var. Ama listesinin başında mutlaka Adalar olmalı. Özellikle de Büyükada. Yaz, adalara gitmek için en uygun mevsim bence.
Konya, tarihi ve kültür mirası ile tam bir açık hava müzesi. Hz. Mevlana'nın iklimini hissetmek, onu yaşamak isteyenler yolunu muhakkak bu kente düşürmeli.
Uzungöl, dağların arasına gizlenmiş bir düş bahçesi adeta. Yeşilin binbir tonu, rengarenk çiçekler, yayla serinliği... Yapılaşma çoğalmadan yolunuzu Uzungöl'e düşürün.
Kapadokya'da bulunan peribacalarını mutlaka görmeye gitmelisiniz.
Edirne Selimiye Camii, Mimar Sinan'ın başyapıtlarindan biri. Aynı zamanda Osmanlı-Türk mimarisinin de doruk noktası. İçeride bulunan çinilerin, hatların, mermerlerin ve işlemelerin hepsi ise ayrı bir sanat eseri.
Doğubeyazıt'ın 5 km. uzağında sarp kayalar üzerine kurulmuş 116 odalı İshakpaşa Sarayı, Türkistan, Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliklerini birleştiren bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.
Aspendos, amfitiyatrosuyla meşhur bir antik kent. Antalya'nın 49 km. batısında yer alıyor. M.S. 2. Yy.'da Romalılar tarafından inşa edilen tiyatro 15 bin kişi kapasitesi ile iyi muhafaza edilmiş yapılardan.
Bursa’ya giderseniz, İznik'i mutlaka görmelisiniz. Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin kol kola verdiği bu şirin ilçe Bursa'ya bir saatlik mesafede. Çinileri de dünyaca ünlü.
Van kültürel birikimi ve doğal güzellikleri, yöresel dokusuyla Anadolu'nun motiflerini yaşatabilen bir kent. Türkiye'nin en büyük gölü bu ilimizde. Van Gölü üç tane de ada barındırıyor: Bu adalardan en meşhuru Akdamar Adasıdır.
Ayder Yaylası: Ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı yayla Çamlihemşin ilçesine 16 km. mesafede. Ayder, zengin florasının yanı sıra kaplıcası ile de bölgenin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri.
Çanakkale'de bulunan şehitlik, birçok ziyaret mekanı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Kars'ta bulunan Ani Harabeleri: farklı uygarlıkları simgeleyen eserlerin bulunduğu Ani Harabeleri, en cazip turizm merkezlerinden biri. Farklı uygarlıklara ait cami, kilise, kervansaray ve manastırın yer aldığı mekan tam gezip görülmesi gereken yerlerden. O zaman iyi gezip görmeler…
Gez ve Gör - 2
Sümeye Özgenç
Yorumlar
Trend Haberler
Çerkezköy'de feci yangın: Fabrika alev alev yandı!
Sözlü ve fiziki saldırı iddiasıyla iş bıraktılar
Çerkezköy'de 10 Ekim pazar fiyatları
Çerkezköy’de midibüsle çarpışan at telef oldu
Paralar hesaplara bugün yatıyor! Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor…
Çerkezköy'de 10 Ekim balık fiyatları
Aşkın Gündoğdu kamera zorunluluğu kararına itiraz etti
10 Ekim Perşembe günü altın fiyatları...
Kapaklı’da araç sürücülerine 1 milyon 382 bin 233 TL para cezası uygulandı
10 Ekim 2024 burç yorumları: Bugün burçları neler bekliyor?