Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Nisan ayında gerçekleştirilen 2024 Bursluluk Sınavı sonuçları, belirlenen takvime göre bugün açıklandı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçlarını sorgulamak için gereken adımları sizler için derledik.

Sonuçlar Nasıl Sorgulanır?

21 Nisan 2024 tarihinde 5, 6, 7, 8. sınıflar ile lise 9, 10 ve 11'inci sınıflara uygulanan Bursluluk Sınavı sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Öğrenciler ve veliler, sınav sonuçlarına http://www.meb.gov.tr adresinden erişebilirler.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklandı?

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresinden ilan edildi. Okul müdürlükleri, öğrenci velisinin istemesi hâlinde, “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

Burs Ödemesi Ne Zaman Alınır?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmî okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

Sınav Sonuçları ve Kontenjan Dağılımı

1 milyon 86 bin 894 öğrencinin başvurduğu bursluluk sınavı, 810 yurt içi ve 2 yurt dışı sınav merkezinde, 3 bin 887 okul ve 58 bin 655 salonda gerçekleştirilmişti. Sınav sonuçları, belirli bir kontenjana göre burs bağlanarak değerlendirilecektir.

Boş Kalan Kontenjanlar Nasıl Değerlendirilecek?

Kontenjan dağılımında yer alan (a) ve (c) bentlerindeki kontenjanların dolmaması hâlinde, kalan kontenjan diğer öğrencilere ayrılan %80’lik kontenjana ilave edilir. (b) bendinde belirtilen %5’lik kontenjanın dolmaması hâlinde ise kalan kontenjan, öğretmen dışındaki Bakanlık merkez, taşra ve yurt dışı kadrolarında çalışan diğer eğitim personelinin çocukları için kullanılır, dolmaması hâlinde ise kalan kontenjan %80’lik kontenjana ilave edilir.

Sonuç Sorgulama Ekranı

2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuç belgesi, "https://meb.gov.tr/" adresi üzerinden sorgulanabilir.

Öğrenciler ve veliler, bursluluk sınavı sonuçlarını sorgulamak için yukarıdaki bilgileri kullanarak kolaylıkla erişim sağlayabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ