Bu muazzam tarifle sebzelerin dansını izleyin! Görsel şölenin yanı sıra lezzet dolu bir ratatuy deneyimi için tarifimize göz atın. Peki Ratatouille nasıl yapılır. Ratatouille malzemeleri neler? İşte MasterChef Ratatouille tarifi.

Ratatuy ya da bizim sebze türlüsü dediğimiz nefis lezzet, sebzelerin incelikle doğranıp yavaşça pişirilmesiyle hazırlanıyor. Ancak fırında pişen ve göz alıcı sunumuyla öne çıkan bu versiyon, aslında Fransa'da "Confit Byaldi" olarak biliniyor.

Ratatouille Malzemeleri: Sebzelerin Dansı Başlıyor

Domates Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 3-4 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak

Sebzeler İçin:

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri İçin:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 dal taze kekik

Ratatouille Tarifi

Domates Sosu İçin:

  1. Kırmızı biberi ocak üzerine koyarak közleyin. Ardından sıcakken streç filmle kaplı bir tabağa alın.
  2. Domatesleri mutfak robotuna ekleyip püre haline getirin. Soyulmuş kırmızı biberi de ekleyerek karışımı pürüzsüz hale gelene kadar işleme devam edin.
  3. İnce doğranmış soğanı zeytinyağı ile tavada kavurmaya başlayın. İsterseniz bu aşamada sarımsak ekleyerek kavurma işlemine devam edebilirsiniz.
  4. Yumuşayan soğanların üzerine domates sosunu ekleyin. Toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekiği de ilave edip, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
  5. Sosun kıvamı koyulaşınca içinden kekiği çıkarın ve fırına dayanıklı bir kabın tabanına yayın.

Sebzeler İçin:

  1. Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip acı suyunu süzün.
  2. Kabakları ve domatesi aynı şekilde doğrayın. Tüm sebzeleri bir kaba alın. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyin.
  3. Domates sosunu yaydığınız kaba sebzelerinizi dıştan içe doğru sıralayın.
  4. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Taze kekik yapraklarını serpiştirin.
  5. Alüminyum folyo ile kapatıp üzerine bıçakla 4-5 delik açın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin.
  6. Folyoyu kaldırın ve bu şekilde bir 30 dakika daha pişirin.
  7. Hafifçe kızaran ratatuy servise hazır. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi