Pasta, börek ve yemek yapmayı annesinden öğrenen, 13 yaşından bu yana da mutfakta hünerlerini sergileyen Hatice Gargin, bu beceresini oluşturduğu “Çerkezköy ev yemekleri” adlı sosyal medya hesabından paylaşmaya başladı. Takipçi sayısı artınca Hatice Gargin’in yemekleri talep görmeye başladı. Bunun üzerine “Hatice’nin Mutfağı’nı kuran genç gurme, aile ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

“MUTFAKTAN HİÇ ÇIKMADIM”

13 yaşlarından itibaren mutfaktan hiç çıkmadığını belirten Gargin; “Annem evde olmadığı zamanlar kendimi mutfakta kurabiye yaparken buluyordum. Evlendiğim zamanda kendi mutfağımda kendimi geliştirdim ve çevremden de yaptığım yemekler beğeniliyordu, bu da beni motive etti. Yaklaşık 5 yıldır da aktif olarak mutfaktayım.” dedi.

hatice2

“EŞİMİN DESTEĞİ HİÇ EKSİK OLMADI”

Eşinin de desteğiyle birlikte severek yaptığı yemekleri dükkan açarak büyütmeyi hedefleyen Gargin “1,5 yıl içerisinde de inşallah kendime ait bir yer açacağım. Eşimin de desteği hiç eksik olmuyor. O da en büyük destekçim. Özellikle sipariş teslimatlarında olsun malzeme alışverişi olsun genellikle o yapıyor.” dedi.

ÖZEL GÜNLERDE TEK TERCİH

Özellikle özel günlerde veya toplu organizasyonlarda sıklıkla sipariş aldığını belirten Gargin, müşterilerinin taleplerine göre menüler hazırlıyor. Gargin, “Genellikle de en çok tercih edilen sarma, içli köfte, poğaça, kurabiye, mantı ve meze çeşitleri. Yapmış olduğum bütün ürünleri temiz ve titiz bir şekilde evde tek başıma hazırlıyorum. Siparişlerimi de hafta da 3 gün alabilecek şekilde ayarlayıp yapıyorum.” dedi.

Ev hanımlarına da tavsiyelerde bulunan Gargin, “Çalışmak çok güzel ve ilk adımlarını atıp sunumlarını yaparak paylaşsınlar, temiz, titiz ve düzenli bir çalışmanın ardından beğenilerek müşterileri de artar.” dedi.hatice

hatice3

Kaynak: Tuba Süverekli