Tekirdağ Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, Çerkezköy Kaymakamlığı’nın S ve J plakalı servis araçlarına yönelik denetimleriyle ilgili yayımladığı duyuru hakkında basın açıklaması yaptı.

“KAYMAKAM BEYE EKSİK BİLGİ VERMİŞLER”

Çerkezköy’de tır yayaya çarptı Çerkezköy’de tır yayaya çarptı

Geçen gün yaptıkları mitingle ilgili Kaymakam beye eksik bilgi verildiğini düşündüğünü belirten Gündoğdu, “Bu basın açıklamasını bir polemik yaratmak için yapmıyorum. Kaymakam beyin bu gün basında bir açıklamasını gördüm. Konuyla ilgili kendisini aydınlatmak için bir randevu istedim ama yoğun olduğu için daha sonra randevu verebileceğini söyledi. Ben kamuoyunu aydınlatmak adına dün yapılan mitingdeki asıl amacımızın ne olduğunu ve kaymakam beyimize de bu konuyla ilgili eksik bilgi verildiğini düşünüyorum. Çünkü kaymakam bey açıklamasında demiş ki 1149 tane S plaka Çerkezköy’de 302 tane J plaka Çerkezköy’de araç var. Bunların denetimi yapılmış. 800 küsur araca 400 küsur bin lira ceza yazılmış. Denetimlerimiz de devam ediyor demiş. S plaka 1149 tane araçlar UKOME’ye kayıtlı ve belgeli araçlar. Bu araçların eksikliği ne olabilir. Bizim bir tane eksiğimiz olsa yol belgesi alamayız. Bu araçlar kayıtlı araçlar.” dedi.

“BİNİ AŞKIN ÖZ MALI VAR”

Öz malı adı altında taşımacılık yapan araçların denetlenmesini talep ettiğini aktaran Gündoğdu, “Benim basın açıklamamda bahsettiğim bini aşkın öz malı var. Kaymakam beye kim bilgi verdiyse eksik bilgi vermiş. Öz malı, fabrikasına d3 belgesi alıp kendi işçisini taşıyan vergi mükelleflerine demişler. Bunların denetiminin yapılmasını, bunların haksız kazanç elde ettiğini ve esnafı mağdur ettiğini dile getirmek istedik. D4S yetki belgesi, bir ilden diğer bir ile 100 km sınırında fabrika personeli taşıma yapma belgesi ama Tekirdağ ili sınırları içerisinde ilçelerden yolcu aldığı zaman Tekirdağ sınırları içerisinde götüremez. Komşu illere götürebilir ama bizim mevcut uyanık arkadaşlar bu belgeyi ulaştırmadan aldıktan sonra İstanbul’a, Kırklareli’ne gidiyormuş gibi Tekirdağ’ın ilçelerindeki çeşitli organize bölgelerine servis çekiyorlar. Bizim bununla ilgili tespitlerimiz var. Bununla ilgili yeterli denetimin olmadığını ve bununla ilgili bir tek Çerkezköy’ü kastetmedik. Biz Tekirdağ genelinde böyle bir sorunun olduğundan bahsettik. Yeterince denetleme olmadığı için bunun sayısı her geçen gün artıyor. Sayısı arttıkça da esnaf mağdur oluyor. Biz de bunları gerektiği şekilde anlatıp hakkımızı aramak zorundayız. Hak aramak suçsa o zaman biz bu işi yapmayalım, bırakalım önüne gelen bu işi yapsın.” şeklinde konuştu.

“YAPTIĞIMIZ GREVDEN SONRA ESNAFIMA CEZALAR YAĞDIRDILAR”

Yaptıkları mitingden sonra kendilerini cezalandırdıklarını vurgulayan Gündoğdu, “Üzülerek söylüyorum ki yaptığımız grevden sonra servis saatleri başlar başlamaz Çerkezköy’de S ve J plakalı esnafıma cezalar yağdırdılar. Bir nevi cezalandırdılar. Beni üzen şey mitingin hemen sonrasında yazılan bu cezalar. Logodan ceza yazılmış. Evet, haklılar logoların ruhsatlara işlenmesi lazım ama esnafım taşerona çalıştığı için logoyu ruhsatına işleyip 3 ay sonra işinin nerede olacağının garantisi yok. Bu logolar işlesin ama 15 yılı aşkındır burada şirketlerin logoları mevcut çalışan esnafın arabasında. Eğer bu logoya bir yasak getirecekseniz çıkar bir açıklama yaparsınız, esnafımızı uyarırsınız. Esnafımız da logosunu söker, sökmeyen de ruhsatına işler. Esnafımızı organize içinde durdurup yak lambanı, bas kornana evet bunların hepsi her yıl fenni muayeneye gidip uygunluk raporu alıyorlar ya da kornayla veya logoyla ilgili hafif kusur olarak geçiyorlar. Buradan geçen araca böyle katı bir şekilde ceza yazılmasını doğru bulmadım. Hele hele miting sonrası yazılan cezayı da pek uygun görmedim.” dedi.

Muhabir: Barış Karapaça