Zengin florası dolayısıyla pek çok gezgin arıcının da tercih ettiği Kırklareli çiçek, lavanta, kara çalı ve meşe balı üretmek isteyen arıcıları kendine çekti.

Yerli arıcıların yanı sıra gezgin arıcılar Istranca Dağları'nın eteklerine konuşlandırdıkları kovanlar da aroma olarak öne çıkan ballar arasında. 

BAL HASADININ BEREKETİ AİLE BÜTÇESİNE DE KATKI SAĞLIYOR

Bahar aylarında başlayan "tatlı mesai" güz mevsimiyle birlikte sona eriyor. Kırklareli'nde yaz aylarının son günlerinde başlayıp sonbahar aylarının ilk günlerine sarkan bal hasadında sona yaklaşılıyor. Arıcılar imece usulüyle bal hasadını tamamlamanın telaşı var. Kavanoz ya da tenekelere alınan balların bir kısmını kendilerine ayıran arıcılar bir kısmını da satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor. Bal hasadı sonrası arıcılar sonbahar hazırlığına başlandı.

Arı kolonilerinin sonbahar ve kışın yemeleri için bal ve polen bulunan bazı petekler kovanlarda bırakıldı. 

Muhabir: Tuba SÜVEREKLİ

dfgdfg-1

Editör: Ayşe Nur Özdemir